Comic Con Göteborgs poster skapad av Monika Mikucka

Nu tar vi poster-traditionen till Comic Con Göteborg

Comic Con Stockholm har sedan ett par år tillbaka haft en unik poster varje år, nu tar vi traditionen till Göteborg!

För att ytterligare uppmärksamma kreatörerna i populära området Artist Alley, har vi valt att låta en av de fantastiska utställarna rita Comic Con Göteborgs officiella poster 2020. Skaparen av de makalöst snygga karaktärerna är i år Monika Mikucka.

Monika beskriver sig själv som en ’tea-addicted game artist and illustrator’. Hon går under namnet monkanponk på Instagram – kolla in mer av hennes grejer där.

Folk med samma intresse kan träffas under samma tak

Vi bad Monika berätta hur hon tänkte kring postern.

– Jag hade flertal idéer över vad jag ville göra till postern. En av de var att lägga till symboliska items som skulle representera en hjälte från Marvel, spelvärlden eller annat tillsammans med en stor fan. Jag kände under processens gång att denna idé inte riktigt funkade och började om på nytt.

– Till min nya idé var det viktigt för mig att visa hur folk med samma stora intresse för serier kan träffas under samma tak, oavsett vem du är. Då skapade jag två individer som delar samma passion för serier, men har olika hjältar som de ser upp till. I deras värld finns det ingen bättre känsla än att dela sin stora passion för varandra. En liten rolig trivia kring postern: jag kunde inte låta bli att rita två styckna husdjur som superhjältar! Katten är baserad på min väns birma vid namnet Kimchi och hunden är i princip min mammas hund som heter Corra, en Welsh Corgi Pembroke.

Sign up for our Newsletter