Kvala in till Cosplay-SM på Comic Con Göteborg

SM-kval Cosplay

I samarbete med Närcon arrangerar vi ett kval till Cosplay-SM. Kvaltävlingen består av två kategorier: craftsmanship och performance. Det går bra att delta i den ena eller båda två. Vinnarna får varsin Golden Ticket som ger en chans att tävla i finalen av Cosplay-SM 2021.

Tävla i craftsmanship och performance

Att tävla i ‘craftsmanship’ innebär att du går upp på vår catwalk till musik och visar upp din dräkt för publiken och domarna. Innan showen sker en “förbedömning” där du träffar domarna individuellt och presenterar din dräkt. Du bedöms på hur välgjord din dräkt är och hur mycket den liknar originalet. 

Tävlingen i ‘performance’ innebär ett framträdande mellan 90 och 150 sekunder på scenen. Du bedöms på hur bra framträdandet är, din förmåga att berätta en historia, hur mycket ditt framträdande berör publiken och hur framträdandet lagts upp för att förmedla karaktären.

Sign up for our Newsletter