Sci-Fi Bokhandeln tipsar om fem böcker

sf boktips

5 TRÄFFSÄKRA BOKTIPS FRÅN SCI-FI BOKHANDELN

Nu är sommaren här med mer lugn och fritid, vilket självklart betyder mer lästid! Vi bad därför Sci-fi Bokhandeln dela med sig av fem böcker att läsa i sommar, eller i höst, eller till vintern. Oavsett när du vill läsa dem så är det fem grymma böcker som du absolut borde läsa! 

Klassisk sf – Dune

dune

Dune av Frank Herbert är en av de stora klassiska Space Opera romanerna. Filmad flera gånger och snart kommer det ännu en version. Ett antal adelsfamiljer styr galaxen tack vare deras tillgång till ämnet ”spice” som utvinns på ökenplaneten Arrakis. När det görs uppror på Arrakis, hotas hela det galaktiska imperiet. Med andra ord, detta är ett måste i sf-hyllan.

Läs mer om boken och köp den här.

Otäckt - If It Bleeds

if it bleeds

If it bleeds är det senaste verket av den ständigt aktuelle skräckmästaren Stephen King. Detta är en nervkittlande novellsamling med fyra kortnoveller med en röd tråd, som kanske inte är vad du tror. Kasta dig in i en skrämmande värld full med välskrivna karaktärer och mysterier som kan vara bortom en enkel förklaring.

Läs mer om boken och köp den här.

Episk fantasy - Maker’s Curse

maker curse

Maker’s Curse är den fjärde delen i Trudi Canavans episka fantasyserie Millennium’s Rule. Handlingen utspelar sig i en värld där tekniken drivs av magi och en fruktansvärd katastrof hotar. Börja med  Thief’s Magic som är den första delen i serien.

Läs mer om boken och köp den här.

Critical Role - The Chronicles of Exandria: The Mighty Nein

exandria

Få personer har missat kultfenomenet Critical Role. I denna helt nya och vackert illustrerade konst- och faktabok The Chronicles of Exandria: The Mighty Nein får du följa hjältarna i Critical Role genom första halvan av andra kampanjen. Här blandas berättelser och fakta med vackra bilder.

Läs mer om boken och köp den här.

Rymden för barn - Imperiets arvingar: Bortförda

Bortförda är den första delen i Oskar Källner och Karl Johnsson ungdomsserie Imperiets Arvingar. Boken tar avstamp i en mammas försvinnande i Uppsala, men snart befinner sig huvudpersonerna långt ute i rymden. Detta är en nya och spännande science fiction-serien, fylld med fartfyllda äventyr och dunkla mysterier. En perfekt serie för sommarlovet.

Läs mer om boken och köp den här.

Sign up for our Newsletter

Scroll to Top