Cosplay SM-kval

Golden Ticket-kval till Cosplay-SM

 På Comic Con Göteborg arrangerar vi Cosplay kvaltävlingar som består av två kategorier: craftsmanship och performance. Det går bra att delta och vinna i ena eller båda två. Vinnarna får varsin Golden Ticket vilka ger en chans att tävla i finalen av Cosplay-SM 2021. Sista dagen för anmälan till kval tävlingen är 26 april, tävlande får inträde till Comic Con under dagen som tävlingen hålls. Alla frågor hänvisas till sindre@narcon.se

 

Craftsmanship

Du går upp på vår catwalk till musik och visar upp din dräkt för publiken och domarna. Innan showen sker en “förbedömning” där du träffar domarna individuellt och presenterar din dräkt. Du bedöms på hur välgjord din dräkt är och hur mycket den liknar originalet. Du måste ha skapat din dräkt själv men det är tillåtet med modifierade plagg och ett fåtal köpta plagg.

Regler för craftsmanship

  • Tävlande skall ha gjort sin dräkt själv.

  • Det är tillåtet med modifierade plagg och ett fåtal köpta plagg i dräkten.

  • Dräkten skall vara skapad av personen som bär den under tävlingen.

  • Tävlande får inte ställa upp med dräkter som tidigare vunnit “Bästa cosplay” eller motsvarande i en stor cosplaytävling.

  • Så kallade ‘original characters’ är ej tillåtna, tävlande får bara delta med en karaktär som har en professionellt publicerad förlaga.

  • Det är tillåtet att göra genderbends (en omtolkning av karaktären som ett annat kön) och gjinkas (en omtolkning av en icke-mänsklig karaktär som en människa) samt fan art-versioner av karaktärer.


Performance

Du genomför ett framträdande, mellan 90 och 150 sekunder, på scenen. Du bedöms på hur bra framträdande är, din förmåga att berätta en historia, hur mycket ditt framträdande berör publiken och hur framträdandet lagts upp för att förmedla karaktären. Det finns möjlighet både att använda eget ljud och att visa video/animation/bild på en stor LED-skärm. Du behöver inte ha gjort din dräkt själv; det går bra att tävla med en köpt dräkt.

 

Regler för performance

  • Tävlande måste själv kunna bära hela dräkten och alla tillhörande props av och på scen.

  • Framträdandet ska vara mellan 90 och 150 sekunder långt. Det får inte vara kortare eller längre.

  • Deltagaren har möjlighet att skicka in en video- eller ljudfil som spelas under framträdandet. Det går även bra att framföra repliker live med mick på plats.

  • Videofiler ska ha en sekund av ljudlös svart bild i början och slutet.

 

Priser

Pris delas ut i kategorierna “Best Craftsmanship” och “Best Performance” och vinnarna får varsin Golden Ticket vilka ger en chans att tävla i finalen av Cosplay-SM 2021. Golden Tickets delas ut till på olika evenemang, omröstningar och tävlingar i Sverige. Till hösten kommer alla vinnare av Golden Tickets skicka in dokumentation på en dräkt och en idé till ett framträdande som sedan granskas av en panel av 5 personer i cosplaycommunityt. Dessa väljer sedan ut 5 stycken som blir finalister i Cosplay-SM 2021.

 

Mer om Golden Tickets

Mer om Cosplay-SM

Scroll to Top