Fan Village

ÄR DU ETT FAN AV EN VISS FILM, SERIE, KARAKTÄR ELLER SPEL?

I år introducerar vi ett nytt område dedikerat fan clubs/communitys. Vi hoppas på att kunna samla några av de mest hängivna fansen på en och samma plats där de får möjlighet att visa sin kärlek till en specifik fandom/kultur, träffa människor med gemensamt intresse, prata med nyfikna besökare, ordna workshops, frågepaneler och andra aktiviteter.

FAN VILLAGE SCHEMA

Lördag
Söndag

MEDVERKANDE

swebrick legogubbar

ÄLSKAR DU OCKSÅ LEGO?

Swebrick är en idéell förening för vuxna LEGO-entusiaster. Bland annat har vi ett aktivt forum, arrangerar träffar och deltar i olika LEGO-relaterade evenemang.

Swebricks medlemmar är utspridda över hela landet och organiserade i lokala grupper. På Comic Con Göteborg är föreningen representerad av Swebrick Väst, den lokala gruppen centrerad kring Göteborg, som kommer att visa upp några av sina bästa LEGO-byggen.

COSPLAY FÖRELÄSNING?
JA TACK!  

MitterMakes cosplay studio är en svensk nördduo som har gjort cosplay och rekvisita i över tio år. Under dessa år har de gjort allt från stora tävlingar och cosplaybedömning till filmskapande, föreläsningar och uppdragsarbete!
De har en passion för att dela kunskap och hjälpa samhället att växa och utvecklas!

Under Comic Con kommer de att hålla olika cosplay föreläsningar och sälja cosplay tutorials samt cosplay mönster och tryck! 

mittermakes
hikari kai

SPEEDMEETING MED HIKARI-KAI

Har du lust att möta nya nördiga människor? Ha ett intensivt snack på ett roligt tema, för att se om det finns fler med din skumma humor? Håll koll på klockan och dyk upp hos Hikari-Kais monter på Comic Con! Med vår speedmeeting lek får alla deltagare några minuter att prata med varandra, utefter ett tema som presenteras varje omgång. Det kommer alltid finnas stolar i området, så kom gärna förbi Hikari Kai och vila fötterna ett tag med lite gott häng!

Hikari-Kai är en mötesplats i Göteborg för nördar och konventare av alla slag. De arrangerar tisdagsträffar varje vecka på Arena 29 i Majorna, från kl 17 – 21. De är anslutna till Sverok och har därmed målgruppen ungdomar från 15 – 25 år. På tisdagsträffarna driver de ett café med billigt godis, mat och läsk, för att alla skall orka prata, spela spel, sjunga karaoke eller hitta på annat skoj. Låter det intressant? Missa inte Hikari-Kai på Comic Con, eller ta kontakt med dem via deras facebooksida för att få veta mer. Hikari-Kai välkomnar nya människor med öppna armar. 

NORDIC LEGIONS – COSPLAY FÖR VÄLGÖRENHET   

Nordic Legions består av fan-baserade idéela organisation uppbyggd av människor som älskar att klä ut sig och göra gott i sina fantastiska och detaljtrogna dräkter! Både deras dräkter och robotar ser ut som de klivit rakt ur skärmen. De arbetar tillsammans för att samla in pengar till olika välgörenhetsorganisationer. Ni hittar dem på mässor, utställningar, barnsjukhus, födelsedagskalas, företagsevent och liknande för att sprida deras passion och dela med sig av glädje. 


Pengar de samlar in under deras deltagande går till välgörenhet, främst riktad till barn, och så länge saken är god är de redo att ge vårt stöd.
Nordic Legions är ett samarbete mellan de nordiska lokalavdelningarna av fyra välkända internationella organisationer. Nordic Garrison (501st Legion), Nordic Base (Rebel Legion), samt R2 Builders och Nordic Reel Icons.  

nordic legions cosplay

UPPTÄCK MER PÅ COMIC CON

Scroll to Top